poker på nätet är miljövänligt

Är det miljövänligt med onlinepoker

Onlinepoker är skonsamt

Här på debattcharlie brukar jag debattera om en massa saker. Idag tänkte jag prata om onlinepoker eftersom det faktiskt känns som ett bra miljöalternativ. Visst, det kan vara trevligt att träffa människor. Som vid pokerturneringar exempelvis. Men om du tänker ett steg längre, hur miljövänligt är det egentligen? Det är inte särskilt miljövänligt, inte på något sätt. Betänk alla onödiga utsläpp det innebär, och alla onödiga resurser som slösas. Onlinepoker är ett miljövänligare alternativ. Där kan man dessutom vinna riktigt mycket pengar.

Hur ser det ut när vännerna träffas för att spela poker? Jo, alla sluter upp med egna bilar. Och så ser samhället ut idag. Naturen ansträngs till bristningsgränsen. Forskare kan peka på den ena miljöförändringen efter den andra. Som världsmedborgare har pokerspelare ett ansvar. Människor får inte sluta vara människor – vi är sociala varelser. Däremot behöver vi tänka på miljön mer än vi gör. Att spela onlinepoker lär inte rädda miljön, men det är en bra början. Alternativet är att samåka. Det är miljövänligare att spela lotto än att spela poker. När man spelar lotto på nätet så krävs det inga resurser och därmed är det väldigt miljövänligt.

Pokerturneringar

En större bov är de stora pokerturneringarna världen över. Flyget är en stor miljöbov och de flesta pokerspelare flyger till de större pokerturneringarna. Det är naturligtvis inte bra ur miljösynpunkt, särskilt inte när det finns ett miljövänligt alternativ – onlinepoker. Motståndare till onlinepoker menar att en del av sporten går förlorad vid onlinepoker – ögonkontakten med motspelare. Sporten har förändrats och en förskjutning har skett till nätet – det måste vi acceptera. Hela världen står inför en stor förändring – digitaliseringen är ett viktigt steg för att rädda miljön.

Onlinepoker spar dessutom stora resurser. De större turneringarna är enorma arrangemang med många anställda. När onlinepoker finns som alternativ turneringar på plats oförsvarbart. Fundera över alla resurser som skulle sparas om man avvecklade samtliga pokerturneringar och istället spelade dem online. Resurserna som skulle sparas in är obegripliga.

Det lär dröja innan vi ser denna utveckling. Du kan fortfarande göra vad du kan. Försök att undvika att flyga till pokerturneringar, och samåk med vänner när du kan. I slutändan är det små uppoffringar för en bra sak – att rädda miljön. Onlinepoker är ett miljövänligt alternativ. Poker har ju faktiskt med casinon att göra, så vilka fördelar och nackdelar finns det?