Kosing

Kosing ger Kosing till välgörande ändamål

I början av november lanserades en helt ny skraplott på svenska marknaden. Initiativtagarana är kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet och överskottet går till välgörande ändamål.

Kosing – Skraplotten där man vinner när man vinner

Det som gör Kosing unik bland skraplotter är att det varken går att vinna ny lott eller en summa som motsvarar detta. Det lägsta en spelare kan vinna är istället 50kr dvs dubbelt mot vad lotten kostar. För de som tröttnat på att vinna tillbaka 30kr när de köpt en trisslott för den summan är därför Kosing ett bra alternativ.

Två vinstchanser

Skraplotten Kosing är en klassisk skraplott med ett skrapfält där nio summor är dolda. Om tre lika summor skrapas fram vinner spelaren den summan i vinst. Som mest går det att skrapa fram en vinst på fyra miljoner kronor.

Utöver detta har lotten även en Extrachans där fem tärningar skrapas fram. Om dessa sammanlagt visar summan 21 får spelaren vara med i en fördelningsdragning i slutet av året. Sammanlagt är det 11 spelare per 10 miljoner lotter som kommer dit och dessa vinner minst varuvinster värda 200 000kr. Men chansen finns att vinna varuvinster för 1 miljon.

Överskott till välgörenhet

Initiativet till skraplotten Kosing kommer från Expressen och Aftonbladet som även är mediapartners och marknadsför lotten.

Allt överskott går till hjärnfonden och synskadades riksförbund och enbart till att främja verksamhet inom barn- och ungdom.