Postkodmiljonären

Vad gör du med en miljon?

För några år sedan gjorde Svenska Spel en undersökning där spelarna fick svara på frågan vad de skulle göra om de vann en miljon. Många sa att de skulle säga upp sig från jobbet men när sedan samma bolag intervjuade miljonvinnare var det betydligt färre som verkligen gjorde det. De flesta la pengarna på boende eller resor. Även om få sa upp sig från sitt jobb kunde de flesta genomföra saker de annars aldrig skulle fått råd med.

Ny postkodmiljonär

I slutet av september blev Lena Angviken Sveriges första kvinna att vinna miljonen i tävlingen ”Postkodmiljonären”. Det är endast sex personer som lyckats att svara rätt på spelets 15 frågor sedan starten 2005 även om flera fått möjlighet att försöka varje vecka. När Angviken vann sin miljon passade Aftonbladet på att intervjua tidigare vinnare.

Resor, renoveringar men ingen kamel

I en intervju berättar fyra av de sex vinnarna vad de gjort med sina pengar.

På något sätt gled de där pengarna iväg. Det mesta plöjdes ner i huset, jag renoverade badrummet och byggde öppen spis./ Torgny Segerstedt 56 – vinnare 2008

Hustrun gick ner på deltid direkt och nu är hon heltidspensionär. Jag bytte bil och byggde till lite på huset, en balkong med lite markiser och grejer/ Olle Laurell 64 – vinnare 2009

Vi renoverade köket och betalade av lite på huslånen. Dessutom reser vi rätt mycket, vi brukar göra en lång resa per år. I somras var vi i Singapore och USA / Jan Sundström 30 – vinnare 2010

Jag håller på som bäst att spendera. Det har blivit en öl- och matresa till Belgien och en vinkyl. Sedan har jag målat om huset och betalat studielånen. Som jag sa när jag vann, det blir inga jättegrejor, jag ska inte köpa en kamel eller något liknande. / Mattias Österman 36 . vinnare 2012